Jíte dostatek vitamínů?


Nejen v období chřipek a nachlazení je potřeba jíst hodně ovoce a zeleniny. Vitamíny A, B a C jsou potřebné nejen pro dobré fungování organismu, ale díky těmto látkám máme dobrou obranyschopnost, a tak by nás útoky virů a bakterií neměly nějak překvapit.

Citrony, zázvor a med

Zatímco v letním období vyhledáváme okurky, rajčata a papriky, ze kterých si můžete v kuchyni na míru připravit chutný salát, v zimě dáváme přednost spíš dýni nebo červené řepě. A tak zatímco nás první druh zeleniny skvěle osvěží, druhý nás zahřeje a zasytí. Husté zeleninové polévky jsou všeobecně velmi dobré, a to hlavně tehdy, když teplota vzduchu klesne pod bod mrazu. Další univerzální medicína, kterou při chřipce využijete, je zázvor. Díky jeho pálivé chuti „vypálíte“ všechny bacily. Nejoblíbenější jsou výluhy a čaje připravené z tohoto druhu kořenové zeleniny. Přidáte-li do zázvorového čaje med a citron, máte skvělý všelék.